Monday 15 February 2016

LETÍME NA ZANZIBAR!

Ahooj, tak je to tu!

Konečně nadešel čas vám prozradit název destinace, s kterou jsem tolik tajnůstkařila a kam přesně za 3 dny vyrážíme za dobrodružstvím. Tak dlouho jsem vás napínala, co? :) Vybírání naší cílové destinace zbylo (nečekaně) na mě, D. totiž ví, že já se v tom plánování úplně vyžívám a on má zase naopak rád, když mu všechno pěkně předložím jako hotovou věc a on to jenom odsouhlasí.. :D. Dominikánská republika a Barbados byly snad první země, co mi kdo doporučil jako nejlepší únorový útěk za exotikou, jenže vidina toho, že se budem celej tejden jen poflakovat v Karibským resortu,  s drinkem v ruce...to mě nijak moc neuspokojilo. Já chtěla dobrodrůžo, vzrůšo a pořádný poznávání novejch míst a kultur. Když jsem se potom dočetla o tomhle magickém ostrově, provoněném nejrůznějšími druhy koření a omývaném teplým Indickým oceánem...bylo víc než jasno :)).



 Nevím jak vám, ale mně se při vyslovení slůvka "Zanzibar" vybaví něco ohromně tajemnýho a exotickýho a přiznám se, nikdy jsem ani pořádně netušila, kde tenhle ostrov vlastně leží. Zanzibar patří k Tanzánii (David to trochu mixnul s Tasmánií a těšil se, že uvidí Tasmánskýho čerta, haha), která se nachází ve východní Africe, no a od té je ostrov vzdálený asi půl hodinky letadlem. Původně jsme si chtěli všechno zařídit sami, znáte to, jak je to s cestovkama..všechno jsem důkladně propočítavala, zjišťovala lety (těch je tam fakt hodně málo..a ještě jsou stoletý :D) jenže dohromady by nás to snad všechno vyšlo ještě dráž, takže nakonec letíme s jednou UK cestovkou. No a na to navazuje jedna taková vtipná historka.Všechno jsme měli zaplacený, potvrzený a mě chvilku na to problejsklo hlavou, jestli v tý ceně je vůbec nějakej kufr. No samo, že nebyl!! A víte kolik za něj ty potvory chtěli? Jelikož dohromady absolvujem 3 lety, nejdřív přestupujem v Abu Dhabi a pak v Dar Es Salaamu (prostě v salámu), se vším všudy by nás jeden kufr vyšel na 700 £. Dobrej džouk, ne? :D. Nejsme ale žádný bábovky (ani milionáři), takže na záda hodíme batůžek jen s nejnutnějšíma věcma jako jsou plavky, kartáček a repelent, šnorchl s brejlema si vezmeme na sebe a vyrážíme!! O to větší dobrodružství to bude a já už se na to neskutečně začínám těšit!


Ubytovaní budeme v takovejch malinkejch roztomilejch bungalowech, hned u pláže, kde rozhodně neplánujeme strávit celej pobyt, byl by hřích Zanzibar neprocestovat křížem krážem, když je tak maličkej. A co že máme teda v plánu? Chceme si půjčit auto a podívat se do hlavního města - Stone Townu, odkud potom máme v plánu plout na Prison Island. Tenhle ostrůvek je sídlem želvy obrovské a navíc jsou tu dokonalé podmínky pro potápění :). Další "must-see" je Jozani Forest, menší prales, který je domovem ohroženého druhu opice Guarézy červené. Jestli budeme mít štěstí a ty opice fakt budou někde pobíhat kolem nás v pralese, zblázním se štěstím, protože prostě!!!!! Jinak na jihu ostrova leží malá vesnička, která je proslulá obrovským výskytem delfínů. S těmi si prý údajně lidé mohou volně zaplavat, protože domorodci přesně vědí, kam s loďkou zamířit. K tomuhle typu atrakce jsem taková trošku skeptická, ale kdyby se to podařilo, tak by to byl splněnej sen, o tom žádná! V plánu máme hoodně věcí, jsem zvědavá, jak to všechno stihneme, ale když vyjde alespoň část, budu naprosto šťastná a spokojená!:)) Podívat se do takový tý pravý Afriky byl vždycky můj sen a nemůžu uvěřit, že se to fakt bude dít. Určitě se můžete těšit, že vás zahltím kupou fotek a článků, budu se snažit něco postnout rovnou i odtamtud, ale nic neslibuju. Každopádně mě můžete sledovat na instagramu (@jana_pup) a být toho všeho součástí <3 Mějte se krásně a já se ještě ozvu :*

3 comments:

  1. Už teď se moc těším na všechny tvé články z cest a fotky, cestovatelské posty jsou tak skvělé a inspirativní!! Hrozně ráda je čtu <3 Moc si to užijte a dávejte na sebe pozor! A přežijte to bez kufru (to je teda síla, taková pálka :DD)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky mě moc baví číst cestovatelské blogy, pak si přijdu, jak kdybych procestovala půlku světa :) Budu se snažit vám ty zážitky co nejlíp předat! :* Děkujeme Kristýnko, snad nás nic nesežere :DD

      Delete
  2. Teším se na články, určitě to bude pecka!

    http://eternitymoments0.blogspot.cz/

    ReplyDelete

Děkuju za odezvu a tvůj čas <3