Friday 26 June 2015

CAMBRIDGE TRIP

Jak už asi všichni víte ( dle mého instagramového spamu:D), včera jsme si vyjeli na výlet do krásného a především historického města Cambridge. Samozřejmě bychom to nebyli my, aby se nám nestalo něco extra hned na začátku. Vstávání bylo peklo, jelikož přes den jsme zvyklí si vychrupovat po noční klidně do 5ti, ale nakonec jsme se v půl 11 dopoledne vykodrcali z domu a vyrazili vstříc novým zážitkům a dobrodružství. Já jakožto strašnej puntičkář jsem před naší cestou důkladně vyhledala všechny památky a zajímavá místa, která chceme navštívit a zapsala si je do své speciální "travel book" (o té bude stopro článek!), abychom to měli všechno pěkně při ruce a nemuseli později už nic hledat. Nasedli jsme do busu, kochali se krajinou a já únavou upadala do spánku. Když už jsem konečně zabírala, tak do mě D. začal hučet, že už jsme na místě a že vystupujeme. Koukla jsem se z okýnka a naskytl se mi pohled z mostu na řeku a nejspíš pár místních studentů, kteří pluli na lodičkách. Přesně jako z obrázku, které jsem si doma tak aktivně googlila. Řidič zastavil na první zástavce, která mě přišla jako ta hlavní v centru, ale D. chtěl prostě mermomocí jet ještě dál, prý že určitě zastaví ještě na lepším místě. Vystoupili jsme samozřejmě úplně někde na kraji města s typickou větou "Já ti to říkala", ale využili jsme toho a alespoň si udělali menší procházku. Došli jsme na hlavní třídu s pár obchody a útulnými kavárničkami a v dálce se tyčila věžička, kterou jsme pokládali za "kus" známé King's College. K naší smůle to byl jen nějaký kostel, ve kterém si dámy v letech uspořádali nějaký dýchánek, aranžovali květiny a hned nás zvali mezi sebe. Pokračovali jsme teda dál a mě se ten Cambridge zdál strašně maličký, během chvilky jsme se totiž  zase vynořili na té stejné ulici jako na začátku. Řekla jsem teda D., ať zadá do mapy King's College. ,,Nic mi to nenašlo". ,, Ježiši kriste, co je tak těžkýho na tom to najít na mapě". ,,Hele tak si to najdi sama..jo". Klasická idylka, znáte to!:D. A hádejte co, po chvilce dalšího bloudění D. prohlásí, že vlastně vůbec nejsme v Cambridgi, ale v nějakým mini městečku St. Neots ještě docela velkej kus před naší cílovou stanicí. Představte si, že si myslíte, že jste někde, fotíte všechno jak blázni o stošest a jste vlastně úplně někde jinde. Počkali jsme teda na další bus a snažili se řidičovi vysvětlit, že jsme se prostě spletli a on nás se slovy "Jak jste se proboha mohli splíst a ještě jste tu už přes hodinu.." nakonec vzal. No a vysvětlujte někomu, že na zastávce byla cedule s nápisem Cambridge, že řeka, loďky a věžička pro nás byly jasný znamení a že tu uplynulou hodinu jsme hledali univerzitu!!:D. Takže to byla naše super příhoda pro začátek a teď už vám povím, co v Cambridgi (v tom opravdovém) stojí za návštěvu.


Neříkejte, že vás by tenhle nápis nezmátl :D


A další fotka z města St. Neots :D


Jsem naprostý úchyl na dveře, na každém domě si jich všímám a pokud jsou něčím zajímavé, fotím jak blázen.


Naše první zastávka byla kde jinde než na obědě, hledali jsme nějakou pěknou restauraci s terasou a ne příliš vysokými cenami. Princé Regent můžu jedině doporučit, nádherné klidné prostředí, dobré jídlo a najíte se zde při jejich akci i za 4 libry :).




Další místo je pro Cambridge asi úplně nejtypičtější a není pohlednice, na které by nebylo vyobrazeno. Je to místo, kde studovali známé osobnosti jako Newton nebo Darwin a řeč je o nejznámnější univerzitě King's College. Budova je opravdu překrásná a hlavně jsem nečekala, že bude tak obrovská! Jelikož je období promocí, my měli to štěstí, že jsme je stihli zrovna tady. Všude se shromažďovali studenti v hábitech a hloučky pyšných rodičů...jeden z těch nevšedních zážitků :).




Na každém rohu najdete alespoň jeden obchůdek se suvenýry, mikinami s nápisem Cambridge a spoustu vintage zboží. Na památku si můžete odnést dokonce i permagen s brkem za 2 tisíce :D.


Nádherná King's College..


Město si můžete projet i na kole, na hodinu je za 5 liber vaše.


Suvenýr do mé "travelbook".






Kdo nemá fotku s budkou, jakoby nežil!


Další aktivitou, kterou si můžete zpestřit výlet do Cambridge, je plavba loďkou. Většinou ji řídí místní studenti a dozvíte se prý spoustu zajímavostí, které se jinde nedozvíte. I my jsme loďku měli v plánu, bohužel 20 liber za osobu nám přišlo dost a to už ani nepřepočítáváme..ale i samotná procházka podél řeky byla fajn.



Obávala jsem se, že místní frozen yogurt bude opět stejně nepoživatelnej jako tady u nás ve městě (jogurt to nevidělo ani z vlaku), ale kupodivu byl opravdu výbornej a pokud zde budete, určitě se v Chill zastavte!



Zakončení našeho výletu bylo víc než dokonalé. Představte si, že sedíte na střeše krásného hotelu, popíjíte víno a před sebou máte nádherné panorama, vidíte historické budovy a prostě jen relaxujete. Na streše se nachází přímo i bar s grilem, kde si po 5 hodině můžete pochutnat na burgrech nebo steaku. Varsity rooftop bar je asi jedním z nejhezčích podniků, které jsem kdy navštívila :).





Doufám, že se vám report líbil a pokud jste v Cambridgi někdy byli, budu se těšit na vaše zážitky a postřehy.

Mějte se krásně!

4 comments:

  1. Jé to je zase nádhera, zbožňuji Anglii. Krásné domky!

    www.blogbycathy.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. Super článek, ta úvodní příhoda mě dostala :D a pořád víc zvažuju možnost, že si sbalim kufr a odfrčím na celý léto do Anglie <3 ty tvoje články mě k tomu podněcujou ještě víc!

    ReplyDelete
  3. Skvelé fotky, je to nádherné, už sa neviem dočkať ako tam v jeseni pôjdem <3

    Dijoun&Klaudi

    ReplyDelete

Děkuju za odezvu a tvůj čas <3